Anti-Bravo Death Legion Poland » Обсуждения

Muzyka chrześcijańska - NOWY SPOSÓB NA KASĘ!

• [Удаленный пользователь] пишет...
    • Пользователь
    • Апр 6 2007, 21:56

Muzyka chrześcijańska - NOWY SPOSÓB NA KASĘ!

Witam!

Chciałbym podjąć temat do dyskusji jakim jest MUZYKA CHRZEŚCIJAŃSKA.
    Polska scena hip-hopowa przeżywa kryzys (uff! na szczęście) jednak za czasów kiedy to "ludzie" postanowili wstać z kanapy i zostawić piwo wraz z kostką od telewizora i zarobić większe pieniądze, powstało takie określenie jak polski hip-hop, z którego wyodrębniła się społeczność propagująca MUZYKĘ CHRZEŚCIJAŃSKĄ (www.ccm.pl). Jednak był to odłam, który postawił na przyszłość i domyślił się, że kiedy polski biznes się skończy będzie można nadal wykorzystywać ludzi wierzących (babcie (tzw. Mohery przez duże M), wnuczków, oraz inne istoty zza światów). Sam znam, a nawet jestem z nim w klasie (nienawidzę Cię za to Boże!) człowieka, który robi kasę na takiej "muzyce". Jego płyta, która zawiera 6 dennych piosenek kosztuje 65 zł. Jego strona www jest teraz w budowie jednak jest tak skromnym i pełnym serca człowiekiem, że nie mógł nas zostawić samych i zrobił slajdy ze swoimi zdjęciami (dzięki, dzięki, dzięki! bleah!) www.malyel.ccm.pl <- człowiek udający kogoś innego, propaguje się i rozszerza komercję. W czasie jakichś wywiadów jest pokrzywdzonym dzieckiem, a poza światem show-biznesu jest pieprzonym smarkaczem (przepraszam, że używam tego słowa mimo iż to mój rówieśnik, ale on zachowuje się tak... ehh nie wiem jak to opisać...) Nikt go nie znosi w szkole, jest człowiekiem który wie wszystko i wszystkich poucza ehh szkoda pisać. Wróćmy do tematu... jeżeli zapoznacie się lub mieliście do czynienia z czymś takim jak muzyka chrześcijańska to może podyskutujmy na jej temat?

Pozdrawiam

• Пользователь
    • Апр 7 2007, 9:18
    Chrześcijański hip-hop? Dziękuje , wole kolesi z Insane Clown Posse i Psycho+Logical Records. Mój kumpel kupił płytę z chrześcijańskim hiphopem za 19 zł (oryginał) , a ten szmaciarz chce 65zł?! No way.

P.S Dzięki ze ktoś ozywił forum ;)

• Пользователь
    • Апр 7 2007, 12:08
    hehe nie no ciekawe rzeczy tutaj zostały poruszone - wydaje się miła i inteligenta grupa więc przynajmniej jest z kimś podyskutować :)

Co do ceny i ilości utworów - jest to fakt, który wstrząsnął moimi przyjaciółmi ze szkoły. Dla mnie osobiście NAWRÓCENIE to tylko temat show-biznesu, aby mieć z czego żyć. Chwalisz Pana i z tego masz kasę - jak to mój wychowawca określił - tacy ludzie to medialne dziwki. Zgadzam się z tym w 100% kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Zresztą na takim samym poziomie są księża wyciągają łapy po pieniądze. Poza tym faktem jest to, że 90% artystów na świecie (tych znanych) robi muzykę dla kasy, a nieliczni umieją do tego się przyznać, jak to zrobił np. James z Metalliki.

Pozdrawiam
    Kizmol

• -Chimera- пишет...
    • Пользователь
    • Апр 7 2007, 16:29
    Kupuje mu ktoś chociaż te płyty? xP

Ale jeżeli ktoś jest naprawdę wierzący i chce się tą wiarą podzielić choćby i poprzez muzykę... - czemu nie? xP

• Пользователь
    • Апр 7 2007, 17:48
    Hehe może rodzina mama, tata kupi, ale raczej nikt więcej. Myślę, że jeżeli już dzielić się wiarą i jeżeli już muzycznie to znaleźć ludzi wierzących i z nimi coś robić za darmo, albo wyjść na ulice i śpiewać, a nie brać za to pieniądze, ale jeżeli kościół jest wzorem i księża wyciągający łapę po papierkowe banknoty to nie ma się czemu dziwić.

Byłem kiedyś na koncercie muzyków chrześcijańskich to prosili i wciskali swoje płyty ludziom mówiąc "pomóżcie głosić słowo boże - kupujcie nasze płyty!"

Wnioski wysnujcie sami...

Pozdrawiam
    Kizmol

• Vortus пишет...
    • Пользователь
    • Апр 9 2007, 22:31
    Aktualnie teraz jest wielki popyt na muzykę chrześcijańską i u wielu polskich gwiazd pojawiły się utwory o tematyce chrześcijańskiej ( np. Ich Troje, Piotr Rubik). Z tego co zauważyłem do większość tych gwiazd sprowadza teksty swoich utworów do rzucania prostymi hasłami (Bóg nas kocha bo Bóg jest miłości itp.) bez głębszych refleksji a ludzie to kupują głownie dlatego że pada w tych utworach słowo "Bóg". Do wyjątków można zaliczyć tylko Come której teksty są naprawdę głębokie i niczego nie wciskają ludziom.

• -Chimera- пишет...
    • Пользователь
    • Апр 10 2007, 11:46
    Tja, zwłaszcza chrześcijańskie Ich Troje jest boskie - niepoprawny zmieniacz żon się kreuje na uduchowionego ;P

• Пользователь
    • Апр 10 2007, 12:03
    hahaha no dobre! nawet nie wiedziałem, że on tworzy muzykę chrześcijańska... hmm coś cicho w mediach bo tylko stamtąd się dowiadywałem co sobie zrobił 3 bit

• Пользователь
    • Май 20 2007, 16:45
    Odświeżam temat bo możecie usłyszeć darmowe piosenki Małego ELa pobierając z jego strony - www.malyel.ccm.pl Proszę zauważyć czy zrozumiecie to, co on mówi bo ja przesłuchałem 1,5 raza jego piosenkę i nadal rozumiem co 4 słowo.

PS. Misja - MAŁY EL i JEZUS KRÓL

Pozdrawiam

• Пользователь
    • Май 20 2007, 21:14
    1.Wiem - chujowe skrecze na końcu
    2.Kolejny dzień - emooooo i ten tekst pod koniec
    3.Jezus....

Ogólnie chujowo , nie jest warty funta kłaków...

• Пользователь
    • Май 20 2007, 21:32
    szczerze to ja nawet nic nie zrozumiałem z jego "śpiewania" może to tylko ja ale większość to bym nazwał bełkotem... muzyka go zagłusza.

• Пользователь
    • Июн 10 2007, 10:12
    Czego to ludzie nie wymyślą żeby kasę zarobić... No jak już grają, to niech sobie grają w spokoju...byle nz dala ode mnie;]

Największym problemem śpiewania o bogu jest to, że on nie istnieje:)

Generalnie można zauważyć w Polsce tendencję do lansowania chrześcijaństwa jako rzeczy łatwej fajnej i przyjemnej. Każdy pieprzony śpiewaczek pokroju Wydry czy innej gwiazdeczki jednosezonowej wylansowanej przez Idola bardzo lubi śpiewać o Bogu, bo to jest w Polsce dżezi. I tak streetpunk rulez:)

• Пользователь
    • Июл 12 2007, 22:03
    Może nie istnieje, może istnieje. Nie to jest ważne. Ważne jest to, żeby nie mieszać Boga w popkulturę. To mieszanie religii w popkulturę to lekkie przegięcie, nie uważacie? :O

• -Chimera- пишет...
    • Пользователь
    • Июл 13 2007, 8:33
    Uważamy. Ja osobiście nie lubię w muzyce ani Boga ani szatana.

• nela_rebel пишет...
    • Пользователь
    • Авг 29 2007, 7:31
    Jedyny zespół z gatunku "chrześcijańska muzyka" który toleruję to 2TM2,3 i nie będę się wypowiadać o żadnym innym bo jak już ktoś wcześniej wspomniał cała reszta sprowadza sie do tekstów w stylu 'Bóg kocha mnie, Bóg kocha ciebie, Bóg kocha nas"

• Пользователь
    • Сен 1 2007, 0:03
    Ja mam dość już ogólnie religii i wszystkiego z tym związane. Co prawda zostały mi tylko 2 lata nauki, ale to będą 2 lata bez lekcji "religia". Zamierzam NIE chodzić bo nie muszę i nie lubię.

• -Chimera- пишет...
    • Пользователь
    • Сен 1 2007, 7:32
    Ja tam do lekcji religii nic nie mam, nasza klasa miała szczęście i dostała normalnego księdza (bo był jeszcze nienormalny ksiądz i walnięta katechetka do wyboru) :P
    Można się w tym czasie czegoś poduczyć, a na koniec roku i tak każdy ma piątkę, a nieliczni 4. Gorąco jestem za wliczeniem religii do średniej (i wyłączeniem z niej WFu) :P

• Пользователь
    • Ноя 1 2007, 23:32
    chrześcijański metal jest świetny! bo są to ludzie, którzy wiedzą czego chcą, mają jakieś PRZEMYSLANE wartości i wiedzą czgo chcą, nie robia nic na pokaz. grają, aby pokazać, co oni myślą. polecam stronkę http://www.geocities.com/evangellite/
    mnóstwo świetnych zespołów odnalazłem dzięki niej ;)

polecam z góry folkowy Holy Blood, blackmetalowy Horde i Antestor, doom- Paramaecium i wiele wiele innych :D

• Chapsidyl пишет...
    • Пользователь
    • Авг 8 2009, 13:45
    może doszli do wniosku, że te wszystkie puste dzieci nie będą śmiały nie lubić muzyki chrześcijańskiej z obawy, że pójdą do piekła? :)

bring the drugs, baby, I can bring my pain.
    • liveinacake пишет...
    • Пользователь
    • Авг 28 2009, 8:53
    pierwsza rzecz: wchodząc na stronę, którą podałeś Kizmol wyskoczył mi na avascie wirus, więc nawet nie zdążyłam zobaczyc co na niej jest, a druga rzecz: słucham jednego zespołu nurtu chrześcijańskiego The Devil Wears Prada, bo jak dla mnie ma fajne piosenki, ale inne to jeszcze się nie spotkałam chociaż słyszałam, że w jednym metalowym zespole jest ksiądz, ale nie mam pojęcia jaką ma nazwę. Natomiast z chrześcijańskim rapem wcześniej się nigdy nie spotkałam. Nie rozumiem tego żeby sprzedawac płytę z 6 piosenkami za 65 zł, a co dopiero 6 dennych piosenek. To prędzej jest EP'ka niż LP. -Chimiera- gdybyś miała religię z naszym księdzem to o piątce mogłabyś tylko pomarzyc XD. U mnie były też tróje, a ja sama z 4 wylądowałam na koniec roku.

• amnezjusz пишет...
    • Подписчик
    • Сен 18 2009, 22:54
    że w jednym metalowym zespole jest ksiądz, ale nie mam pojęcia jaką ma nazwę.
    http://www.lastfm.pl/music/Fratello+Metallo - zapewne o niego chodzi ;)

"Doleciał do 120 metra ale wylądował na 116". - Włodzimierz Szaranowicz :)
    "Jakieś dziwne, niezharmonizowane ruchy podczas najazdu". - Włodzimierz raz jeszcze ^^

Niech moc Szarana będzie z Wami! Szaran and Szpak Followers Dołącz do wybranych :D
    Błądziłem, ale odnalazłem prawdziwe piękno - Rejdjo Eska!

http://musicvoyages.wordpress.com/
    http://rateyourmusic.com/~amnezjusz/
    ---------------------------------------------------------------

• Smog25 пишет...
    • Пользователь
    • Янв 23 2010, 21:23
    Dziwnym nie jest

Don't turn away.
    • xstangerx пишет...
    • Пользователь
    • Янв 19 2011, 9:24
    A przecież Robert Friedrich z Acid Drinkers założył Arkę Noego.

Анонимные пользователи не могут оставлять сообщения. Для того, чтобы писать в форумах, пожалуйста, войди на сайт или создай аккаунт.